In deze blog wil ik graag een onderwerp aansnijden dat ik dagelijks tegenkom tijdens mijn consults en behandelingen: ouder worden.

We leven in een wereld waar we voortdurend worden overspoeld met gladgestreken gezichten, het perfecte ideaalbeeld en bekende mensen die lijken te stoppen met ouder worden. Ik ontvang in de praktijk steeds vaker vragen van mijn cliënten over het bereiken van een natuurlijke ouderdom. Deze vragen variëren van verwarring tot het afzetten tegen deze onhaalbare trend. En soms zelfs tot het doorslaan in hun eigen zoektocht naar jeugdigheid. Als vrouwen kunnen we soms zo hard zijn voor onszelf.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat schoonheid verder gaat dan uiterlijk; het is een weerspiegeling van wie je werkelijk bent. Het omarmt jouw unieke eigenschappen, zowel van buiten als van binnen. Het viert de verschillende aspecten die jou tot een bijzonder individu maken. Het is prachtig om te zien hoe iedereen zijn eigen unieke schoonheid heeft. Elk gezicht vertelt een verhaal, elk lichaam draagt sporen van een geleefd leven. Diversiteit in schoonheid is iets om te vieren, niet om te verbergen. Het is onze individualiteit die ons onderscheidt en ons authentiek maakt.

Vanuit deze visie werk ik samen met jou aan een plan voor de mooiste versie van jezelf. We willen jouw persoonlijke uitstraling niet veranderen of wegpoetsen. Je lachrimpels niet verbergen of je lippen onnatuurlijk groter maken. We streven juist naar de beste versie van wie je al bent!

Van vermoeide naar frisse uitstraling

Ik zal nooit het consult vergeten met een dame die haar zoon had verloren. Ze kwam naar me toe omdat ze het vreselijk vond dat iedereen aan haar gezicht kon zien wat ze had meegemaakt. Haar wallen waren duidelijk zichtbaar, wat haar een vermoeide uitstraling gaf. Haar wangen waren ingevallen door het gewichtsverlies dat ze had ervaren, en haar huid had een grauwe teint door jarenlang roken. Ze herkende zichzelf niet meer in de spiegel. Dit gaat verder dan alleen de huid; haar uiterlijk had dagelijks invloed op haar zelfbeeld en hoe haar omgeving haar zag.

Samen met onze arts hebben we een traject van enkele maanden opgezet om het natuurlijke volume in haar gezicht te herstellen. In plaats van een voor de hand liggende en invasieve filler-behandeling hebben we gekozen voor de Laser Eye Lift Treatment. Waardoor ze een natuurlijke en frissere uitstraling kreeg. Door het gebruik van de juiste thuisproducten en professionele huidbehandelingen hebben we haar huid kunnen verfrissen en gezonder kunnen maken.

Ons uiteindelijke doel hebben we bereikt. Haar natuurlijke uitstraling herstellen, zonder de rauwe emoties weg te poetsen of er een masker overheen te leggen. We wilden juist dat haar natuurlijke zelf weer zichtbaar werd, inclusief de ervaringen die ze had meegemaakt.

Laten we samen streven naar een tijd waarin we ouder worden omarmen. Laten we de schoonheid vieren die voortkomt uit onze individualiteit en de diversiteit koesteren die ons uniek maakt. Jouw authentieke schoonheid is iets om te omarmen, te vieren en trots op te zijn.

Liefs,

Edwina
Eigenaresse en oprichter Blush Clinic

Foto Edwina